Sokan kérdezik tőlünk, hogyan lehetne olcsóbbá tenni az öntözőrendszert?!

 

Természetesen nem egyszerű a válasz, hiszen a szórófejek számából, elhelyezéséből, csövek hosszából, stb. nem tudunk (és nem is lehet) kevesebbet beépíteni, mint amennyi szükséges. Így marad az a megoldás, hogy a kényelmünkből engedünk egy kicsit, és egy “fél automata” öntözőrendszert hozunk létre. Ennek hátránya ugyan, hogy külön csapok segítségével kézzel kell elindítani minden egyes zónát , de az öntözés egyenletesebb, mint a hagyományos locsolásnál és nem kell locsolótömlővel a kezünkben járkálni a kertben akár hosszú órákon át. Ha pedig később összegyűlt a pénz az automatizálásra, könnyedén átalakítható egy teljesen magától működő öntözőrendszerré.
 
És hogy mennyivel is kerülhet ez a kis lemondás kevesebbe, egy négy zónás rendszer esetében?

 

Ha összeszámoljuk, hogy szükség van egy vezérlőre, esőérzékelőre, mágnesszelepekre, vezérlőkábelre, és vízmentes csatlakozókra, akkor nagyságrendileg 70000Ft-tal kevesebbet kell fizetnünk.
 
Érdemes tehát elgondolkodni ezen a lehetőségen, ha profi automata öntözőrendszert egyelőre nem engedhetünk meg magunknak, hogy a “fél automata” módszert válasszuk.